over mij

Als kind begreep ik de wereld niet zo. Het voelde alsof ik veel dingen anders zag en beleefde dan de mensen om me heen. Dat ik daarom de noodzaak voelde me aan te passen verwarde me want mijn wereld bestond toch óók echt? Om de storm van tegenstrijdigheden in mijn hoofd tot bedaren te brengen trok ik me daarom graag terug op mijn slaapkamer in minuscuul gekrabbel met potlood en papier. Daar las ik me ook van de wereld. Mijn creatieve moeder motiveerde me bovendien tot knutselen en handwerken. Van breien tot kleien, alles hebben we gedaan. En aangezien ik niets liever deed dat tekenen en ruimtelijke dingetjes maken, koos ik voor een creatieve opleiding.

Na mijn studie etaleren, decoreren en reclame- en presentatietechnieken werd ik respectievelijk grafisch ontwerper, beletteraar, orderbegeleider en accountmanager in de grafische industrie. Een leerzame afwisselende periode die maar liefst 25 jaar duurde. Ik spendeerde mijn dagen op kantoor tot alles in me protesteerde. Pas toen niets meer zeker was, viel alles op zijn plaats.

De onmogelijke constructies van Escher, de fantastische verhalen van Roald Dahl, de surrealistische prenten van Salvador Dali en Botero’s opgezwollen lichaamsvolumes bleken de zaden voor mijn werk van vandaag. De oude geborduurde portemonnee van wijlen mijn oma zette me uiteindelijk aan tot mijn eerste XXL borduurwerk. En daarmee was het hek van de dam.

Mijn rijke fantasie blijkt een geweldige match te zijn met mijn fascinatie voor het buitenproportioneel onmogelijke en mijn liefde voor ambachtelijk handwerk zoals de eenvoudige kruissteek. In mijn ruime studio  aan huis is het fantastisch werken.

0