stitches

Het begon al lang geleden met een portemonnee van wijlen mijn oma. Geborduurd in hele kleine steekjes, met zorg gemaakt en bewaard als porselein. Ik houd van oude technieken. En handwerk heeft zoveel meer verhalen en leven dan massaproducties uit de fabriek. Waar is iets gemaakt, waarom is het gemaakt, wie heeft het gemaakt en wat dacht en voelde de maker al doende?

Creativiteit is voor mij altijd belangrijk geweest. Als kind knutselde en tekende ik graag, ik deed een creatieve opleiding en ging aan het werk. En zo stil als de creativiteit in de waan van de dag uit mijn leven verdween, zo luid meldde ze zich weer. Op een dag was er geen weg meer terug. Het moest eruit en blijven stromen.

De XXL roos  is het eerste resultaat van wat na jaren losgelaten werd. Ik noem haar mijn groeiproject en ze hangt de komende jaren trots in mijn woonkamer. Het plan voor dit paneel was abstract met nog veel te beantwoorden vragen. Maar ook antwoorden zijn gekomen. En eenvoudig maar waar, een werk als dit hangt nergens anders als unieke eyecatcher in een interieur.

Velen van ons kiezen begrijpelijk voor veiligheid en schaffen objecten en werken aan die trendy zijn, aan mode onderhevig. Mijn XXL-cross stitches zijn verre van dat. Een ouderwetse techniek in een nieuw gedurfd jasje. En altijd uniek want nooit twee keer gemaakt.

XXL cross-stitch

X style and stitches is er om je bestaande of nieuwe huis of kantoor te voorzien van een prachtige blikvanger. Met een XXL cross stitch wanddecoratie heb je een handgemaakt, uniek werk in huis. Bloemen, patronen, symbolen, een gevoel, een gedachte. We kunnen het samen maken tot een uniek werk, passend bij jou, in jouw huis, in je bedrijf. Speciaal voor jou gemaakt zal er geen stitches dubbelganger te vinden zijn.

Heb je vragen, laat het me weten.

0